Πως να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε κήπο!


ς με λίγο προσεκτικό σχεδιασμό μπορείς αμέσως να μεταμορφώσεις το μπαλκόνι σε έναν υπέροχο μικρό κήπο!

Τώρα που ο καιρός έχει βελτιωθεί και η μέρα έχει μεγαλώσει, κανένας από εμάς δε θέλει να μένει μέσα στο σπίτι.

Καθώς όμως οι περισσότεροι από εμάς μένουμε σε κάποιο διαμέρισμα πολυκατοικίας, ο κήπος δεν αποτελεί επιλογή, οπότε πρέπει να αρκεστούμε στο μπαλκόνι μας. Κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου άσχημο, καθώς με λίγο προσεκτικό σχεδιασμό μπορείς αμέσως να μεταμορφώσεις το μπαλκόνι σε έναν υπέροχο μικρό κήπο! Ας δούμε λοιπόν μερικές εκπληκτικές ιδέες ώστε να μεταμορφώσεις τον μικρό σου μπαλκόνι σε μια υπέροχη όαση.

Με δέντρα

Στους μικρούς στενούς χώρους ταιριάζουν τα μακριά ψηλά φυτά. Τα δέντρα λοιπόν είναι τα πιο κατάλληλα καθώς μπορείς να τα διαμορφώσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν πολλά διαφορετικά ύψη. Οι ελιές που δε μεγαλώνουν γρήγορα είναι ιδανική επιλογή, ενώ τα δεντράκια που έχουν στρογγυλό σχήμα είναι μοντέρνα και πολύ δημοφιλή.

Mix-and-match γλάστρες

Τα μπαλκόνια είναι ο ιδανικός χώρος για να τον γεμίσεις με φυτά σε γλάστρες με διαφορετικά χρώματα και ποικιλίες. Φρόντισε να διατηρήσεις ένα κοινό θέμα στα είδη των φυτών και στις γλάστρες. Τα φυτά σε γλάστρες μπορούν να προσθέσουν στο μπαλκόνι σου χρώμα και να καλύψουν ατέλειες.

Μοβ τοίχοι

Επέλεξε κάποιο χρώμα που θα προσθέσει επιπλέον στυλ στο μπαλκόνι σου. Δώσε μια αίσθηση ζωντάνιας με μια μοβ απόχρωση και εξισορρόπησε την εμφάνιση με minimal φυλλωσιές. Διάλεξε απλά φυτά και τοποθέτησε τα συμμετρικά ανάμεσα στα έπιπλα.

Γωνιακός καναπές

Επέλεξε ένα γωνιακό καναπέ και γέμισε τον με πολλά μαξιλαράκια για μεγαλύτερη άνεση. Ολοκλήρωσε τη διακόσμηση με ένα χαμηλό τραπεζάκι το οποίο θα δώσεις έναν κλασικό τόνο. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μεγάλα φαναράκια και γλάστρες με πολύχρωμα λουλούδια για επιπλέον στυλ.

Ράφια για βότανα

Δε χρειάζεται να έχεις κήπο για να καλλιεργήσεις τα αγαπημένα σου βότανα, καθώς τα μπαλκόνια-κήποι μπορούν να σου διαθέσουν το χώρο που χρειάζεσαι. Οι τοίχοι αποτελούν ιδανικό μέρος για να κρεμάσεις βότανα και επειδή τα προϊόντα σου θα βρίσκονται ψηλά, οι πιθανότητες να στα καταστρέψουν τα παράσιτα είναι ελάχιστες.

Τεχνητός φωτισμός

Φτιάξε το μπαλκόνι σου με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί ένα ευχάριστο μέρος για να περάσεις το απόγευμα σου. Γέμισε μια πέργκολα με γλαστράκια και φαναράκια που μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις και μόνη σου. Βάψε με σπρέι καθαρά κουτάκια και άφησε τα να στεγνώσουν. Πέρασε ένα σύρμα μέσα από τρύπες που έχεις φτιάξει εσύ και γύρισε το έτσι ώστε να μοιάζει με πιαστράκι. Δημιούργησε τρύπες ώστε να φεύγει το νερό σε όσα κουτάκια χρησιμοποιήσεις για να βάλεις τα φυτά. Τρύπησε τα υπόλοιπα σχηματίζοντας σχέδια για να βάλεις τα κεριά.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα