Διακόσμησε το σπίτι σου με ράφια!

Τα ράφια είναι ένα πολύ βολικό και στιλάτο αντικείμενο για τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Τα ράφια είναι ένα πολύ βολικό και στιλάτο αντικείμενο για τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

 Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, από αποθηκευτικός χώρος μέχρι ένα απλό διακοσμητικό.
Δεν είναι όμως πάντα εύκολο να καταλάβουμε πως πρέπει να τοποθετήσουμε τα ράφια για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Εμείς λοιπόν σου βρήκαμε και σου προτείνουμε μερικές ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με ράφια!

Διακόσμησε με γωνιακά ράφια

Τα γωνιακά ράφια είναι η ιδανική επιλογή για να γεμίσεις μια άδεια γωνία, καθώς δεν πιάνουν πολύ χώρο και μπορούν να αναδείξουν όμορφα τα διακοσμητικά που έχεις το σπίτι σου.

Κρεμαστά ράφια

Τα κρεμαστά ράφια είναι εντυπωσιακά και δίνουν στο σπίτι ένα αέρινο και μποέμ χαρακτήρα. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για το σαλόνι και ανάλογα με το χώρο και την αισθητική σου μπορείς να διαλέξεις απλά, μονά κρεμαστά ράφια ή ακόμα να φτιάξεις μια σύνθεση που θα γεμίσει ολόκληρο τον τοίχο.

Τοποθέτησε ένα απλό ράφι πίσω από τον καναπέ

Συχνά ο τοίχος πίσω από τον καναπέ μας προβληματίζει ως προς τη διακόσμηση του. Μια καλή λύση είναι να τοποθετήσεις ένα απλό ράφι σε μήκος περίπου όσο και του καναπέ σου και να το διακοσμήσεις με πίνακες, βάζα, φωτογραφίες ή ακόμα και έναν καθρέπτη.

Συνδύασε ράφια με μπογιές για να φτιάξεις σχήματα

Τόλμησε να παίξεις με ράφια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα και δημιούργησε συνθέσεις με γεωμετρικά σχήματα. Βάψε τον τοίχο πίσω από τα ράφια σε ένα χρώμα της επιλογής σου σχηματίζοντας έναν κύκλο. Πάνω στο βαμμένο τοίχο τοποθέτησε τα ράφια στο μήκος του κύκλου που έχεις βάψει από πίσω. Είναι μια μοντέρνα ιδέα που θα κάνει το σπίτι σου να ξεχωρίζει!

Δείτε ακόμα
Τι πρέπει να κάνουμε αμέσως μετά το πλύσιμο των πιάτων;

Τοποθέτησε ράφια σε ολόκληρο τον τοίχο

Αν έχεις έναν ολοκληρωτικά κενό τοίχο τότε μια πολύ εντυπωσιακή ιδέα είναι να τοποθετήσεις μεγάλα ράφια που να καλύπτουν τον τοίχο από άκρη σε άκρη. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις χώρο για όλα σου τα αντικείμενα, όπως βάζα, πίνακες, κάδρα, βιβλία ενώ ταυτόχρονα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κάτω ράφια για αποθήκευση.

Διαβάστε
ακόμα