Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

3 κοινά λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε το φούρνο μικροκυμάτων

Ποια είναι αυτά;

Η χρήση ενός φούρνου μικροκυμάτων μπορεί να προσφέρει την ευκολία που χρειάζεστε για να ζεστάνετε φαγητά ή ποτά σε χρόνο μηδέν. Όμως, ενώ φαίνονται αρκετά εύχρηστα, μπορεί να κάνεις κάποια λάθη που δεν είχε καταλάβει μέχρι τώρα. Αυτά τα κοινά σφάλματα θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον φούρνο μικροκυμάτων σας. Επιπλέον, η μη σωστή χρήση της συσκευής σας μπορεί να σας κοστίσει αρκετά χρήματα ώστε να το επισκευάσετε. Έτσι, προτού πατήσετε το κουμπί «έναρξη», μάθετε ποια είναι τα λάθη που το πιθανότερο είναι να μην ξέρατε ότι κάνατε.

Μην σκεπάζετε το φαγητό σας κατά τη θέρμανση

Το να μην καλύπτουμε τα τρόφιμα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που τείνουμε να κάνουμε. Αυτό όχι μόνο θα αφήσει ακατάστατα πιτσιλίσματα φαγητού μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων σας, αλλά προκαλεί επίσης ανομοιόμορφη θέρμανση των τροφίμων.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα τρόφιμα να είναι κρύα σε ορισμένα σημεία και ζεστά σε άλλα, τα οποία μπορεί να μην είναι ασφαλή για κατανάλωση. Η κάλυψη των τροφίμων με ένα καπάκι ή κάλυμμα που ασφαλίζει για φούρνο μικροκυμάτων θα βοηθήσει στη διανομή της θερμότητας και θα διατηρήσει την υγρασία. Επιπλέον, θα σας γλιτώσει από το να το καθαρίζετε συνεχώς.

Χρησιμοποιείτε λάθος κάλυμμα

Εάν χρησιμοποιείτε κάλυμμα, φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι είναι επισημασμένο, «ανθεκτικό στα μικροκύματα» και ότι είναι ασφαλές στη χρήση. Ορισμένα πλαστικά μπορεί να είναι επιβλαβή για χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς θα μπορούσαν να διαρρεύσουν δηλητηριώδεις τοξίνες στα τρόφιμα σε τόσο υψηλή θερμοκρασία. Μερικά μπορεί επίσης να λιώσουν και να παραμορφωθούν επίσης. Ελέγχετε λοιπόν πάντα τα καλύμματα προτού τα χρησιμοποιήσετε.

Ζεσταίνουμε τα τρόφιμα σε λάθος τύπο δοχείου

Συχνά πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξαναζεστάνουμε τα φαγητά στα αρχικά τους δοχεία, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι. Τα δοχεία από αλουμινόχαρτο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Καθώς όταν εκτεθούν σε μικροκύματα, αυτό θα αντανακλά τη θερμότητα, προκαλώντας την ταχεία καύση του μετάλλου και πιθανή ανάφλεξη. Επιπλέον, το φελιζόλ και ορισμένοι τύποι πλαστικών μπορούν να λιώσουν ή να απελευθερώσουν χημικές ουσίες και να μολύνουν τα τρόφιμα. Εάν έχετε αμφιβολίες, μεταφέρετε το φαγητό σας σε ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί, κεραμικά δοχεία ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων.

Image by fabrikasimf on Freepik

Διαβάστε επίσης