Χορταστική!
Η πιο φωτογραφημένη μακαρονάδα και αγαπημένη των απανταχού foodies έχει λαχανικά και γίνεται σε ένα σκεύος. Ούτε σοταρίσματα ούτε σουρώματα, όλα μπλουμ!
Υλικά
Μερίδες: 2-3
- 300 γρ. βίδες ή πένες
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 1 κολοκυθάκι, σε κυβάκια
- 100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια
- 300 γρ. πουρές ντομάτας (πασάτα)
- 500 ml ζεστό νερό
- 100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού
- 50 ml ελαιόλαδο (ή βούτυρο αγελάδας)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με λαχανικά όλα μπλουμ, από την αρχή, ξεκινάμε ρίχνοντας όλα τα υλικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα, εκτός από το σπανάκι.
- Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά (ή για όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών), μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr








