Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ύπουλοι εχθροί της δίαιτας

Μπορεί να προσέχεις τη διατροφή σου, να έχεις περιορίσει τα γλυκά αλλά να μην βλέπεις στο σώμα σου την αλλαγή που περίμενες

Σίγουρα αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό και τι πάει λάθος. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις μερικά τρόφιμα, μπορεί να τα θεωρείς υγιεινά, αλλά στην πραγματικότητα “σαμποτάρουν” τη διατροφή σου.

Smoothies

Ένα smoothie μπορεί να φαίνεται υγιεινό, αλλά τα περισσότερα από αυτά περιέχουν γύρω στα 80γρ. ζάχαρη με αποτέλεσμα να σου προσθέτουν περίπου 400 θερμίδες. Προτίμησε λοιπόν το μικρό μέγεθος και πρόσθεσε φυτικά γλυκαντικά. Φρόντισε επίσης να σου βάλουν φρέσκα φρούτα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών!

Μπάρες δημητριακών

Οι περισσότερες μπάρες περιέχουν πολλή ζάχαρη και συνήθως είναι οι αόρατοι εχθροί της διατροφής σου. Αν όμως δεν μπορείς να της αποχωριστείς μην ανησυχείς! Υπάρχει λύση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις μπάρες 200 θερμίδων, με φυτικές ίνες και τουλάχιστον 5γρ. πρωτεΐνης.

Τεχνητά ζαχαρούχα σνακ

Όσα προϊόντα διαθέτουν χημικά γλυκαντικά, όπως κάποια ποτά, σνακ ή ροφήματα μόνο “κακό” μπορούν να κάνουν στη διατροφή σου. Η λύση είναι εύκολη! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσέξεις την καθημερινή θερμιδική πρόσληψή σου και να αποφύγεις τα εργοστασιακά γλυκαντικά

Διαβάστε επίσης