Προκαλούν με την πλούσια γεύση τους
Μαλακά και σχετικά υγρά στο εσωτερικό τους, αυτά τα μπισκότα σοκολάτας σε μέγεθος μπουκιάς, προκαλούν με την πλούσια γεύση τους.
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα με 66%-70% κακάο, τεμαχισμένη
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak, τεμαχισμένο
- 165 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
- 3 αβγά
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα βάζουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W – ενδιαμέσως τα βγάζουμε και τα ανακατεύουμε για να δούμε αν έλιωσαν).
Έπειτα σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς την κρυσταλλική ζάχαρη με τα αβγά και τα ενώνουμε με το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας. Στη συνέχεια σε τρίτο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα φαρδύ σκεύος (ταψάκι ή μπολ) και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία βουτάμε στην άχνη. Έπειτα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενά μεταξύ τους για να μην κολλήσουν (θα φουσκώσουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσουν.
Πηγή: steliosparliaros.gr