Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υγιεινά Μελομακάρονα με Λίγες Θερμίδες

Απολαύστε αυτά τα υγιεινά μελομακάρονα με λίγες θερμίδες, χωρίς να χάσετε το χαρακτηριστικό γευστικό προφίλ αυτού του παραδοσιακού εδέσματος.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι σίτου ολικής άλεσης
  • 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα (αλεσμένες)
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού (χωρίς ζάχαρη)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γ. μπαχαρικά μελομακάρονου
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (χωρίς προστιθέμενη ζάχαρη)
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι χρησιμοποιούμε πάντα υλικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή αντικαθιστάμε με γλυκαντικά χαμηλών θερμίδων, αν είναι απαραίτητο.

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τις αμυγδαλόψιχες, τα μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχαρικά μελομακάρονου) και τη μαγειρική σόδα.
  3. Σε ένα διαφορετικό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέστε σταδιακά την ξηρή μίξη από το πρώτο μπολ.
  4. Προσθέστε τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατέψτε καλά.
  5. Δημιουργήστε μικρές μπάλες ή σχήματα με το χέρι και τοποθετήστε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  6. Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ελαφριά χρυσαφί χρώμα.
  7. Αφήστε τα μελομακάρονα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης