Ποιο νέο αυτοκίνητο βενζίνης «καίει» λιγότερο;

Tο βασικότερο έξοδο για κάθε αυτοκίνητο είναι το καύσιμο

Το βασικότερο έξοδο για κάθε αυτοκίνητο που κινείται καθημερινά ή έστω πολύ τακτικά, είναι το καύσιμο. Ειδικά η βενζίνη που τροφοδοτεί χιλιάδες κινητήρες, έχει φτάσει σε απίστευτα υψηλές τιμές, όπως είναι στα 1,954 ευρώ/λτ. στο νομό Αττικής και στα 1,956 ευρώ/λτ. στο νομό Θεσσαλονίκης. Σε επαρχίες και εθνικές οδούς ξεπερνά τα 2 ευρώ/λίτρο, πάντα η απλή 95άρα αμόλυβδη. Λογικό και επόμενο είναι κάθε οδηγός να κάνει όσο περισσότερη οικονομία γίνεται στη βενζίνη. Ενώ όποιοι ψάχνουν για νέο αυτοκίνητο να αναζητούν τις πραγματικές τιμές κατανάλωσης.

Ποιο είναι όμως το αυτοκίνητο με κινητήρα αμιγώς βενζίνης, το οποίο «καίει» λιγότερο από όλα τα άλλα, ακόμα και από μοντέλα με ήπια υβριδικά συστήματα;

Η απάντηση είναι το νέο Kia Picanto 1.0 MPi. Στη δοκιμή η κατανάλωσή του βρέθηκε στα μόλις στα 5,6 λτ./100 χλμ., που σημαίνει ότι με τρέχουσα μέση πανελλαδική τιμή βενζίνης στα 1,993 ευρώ/λτ., τα 100 χιλιόμετρα κοστίζουν στον οδηγό του 11 ευρώ. Παράλληλα, με εκπομπές CO2 113 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και έχει πάσο ελευθέρας για το Δακτύλιο.

Διάβασε περισσότερα στο autogreeknews.gr

Δείτε ακόμα
Συναρπαστικό και ετοιμοπαράδοτο Audi Q5 Sportback!