Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βοηθήστε τις κόρες σας να αποκτήσουν θετική εικόνα για το σώμα τους

Είμαστε στην εποχή της εικόνας!

Στην εποχή μας η εικόνα μας και το πως μας βλέπουν οι άλλοι έχει μετατραπεί σε κυρίαρχο θέμα της καθημερινότητα μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να παρατηρείται μια σημαντική αύξηση των ανθρώπων, και κυρίως των νεαρών κοριτσιών, που παρουσιάζουν διατροφικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα νευρική ανορεξία.

Αν νομίζετε ότι τα κοριτσάκια σας είναι πολύ μικρά ακόμα και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτό το θέμα, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι είδους μηνύματα τους περνάτε, χωρίς να το καταλαβαίνετε, κάθε φορά που σας ακούν να μιλάτε για το βάρος σας ή σας βλέπουν να κάνετε αυστηρές δίαιτες ή νιώθουν την απογοήτευση σας που δεν χωράτε στο παλιό σας τζιν;

Δυστυχώς στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά τετράχρονα και πεντάχρονα κοριτσάκια που δεν θέλουν να φορέσουν αυτό το φόρεμα «γιατί δεν με κάνει όμορφη, μαμά» ή που αναρωτιούνται αν είναι χοντρά. Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας διαμορφώνεται σταδιακά από την παιδική ηλικία, γι’ αυτό αν θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας και να προλάβετε πιθανά μελλοντικά προβλήματα σκεφτείτε τα παρακάτω:

  • Διδάξτε τους έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Φροντίστε από τώρα να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να τρώνε ισορροπημένα και να αθλούνται, χωρίς όμως υστερίες.
  • Μην χωρίζετε τα φαγητά σε κακά και καλά. Ένα παιδί έχει ανάγκη και το παγωτό και το γλυκό. Φροντίστε απλά να είναι στη σωστή ποσότητα και μην βάζετε ταμπέλες στα φαγητά, π.χ. αυτό παχαίνει.
  • Δώστε έμφαση στην εσωτερική τους ομορφιά. Μην λέτε συνέχεια στο κοριτσάκι σας πόσο όμορφη είναι. Μπορείτε να την επαινείτε για τις πράξεις και τη συμπεριφορά της, δείχνοντας της με αυτό τον τρόπο τι πραγματικά έχει αξία.
  • Μιλήστε για τα πρότυπα της τηλεόρασης. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι παιδικές ηρωίδες είναι ψηλές, αδύνατες και πανέμορφες. Εξηγείστε στο κοριτσάκι σας ότι δεν μπορούμε όλοι να είμαστε έτσι, αλλά ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σώμα, τις δικές του αναλογίες και τη δική του ομορφιά.
  • Γίνετε εσείς το σωστό πρότυπο. Αγαπήστε τον εαυτό σας και το σώμα σας και μην είστε η μαμά που πάντα τρώει διαφορετικό, διαιτητικό φαγητό ή έχει εμμονή με τα κιλά της. Τρώτε υγιεινά, ασκηθείτε αν είναι δυνατό και αποτελέστε ένα θετικό παράδειγμα για τα παιδιά σας.

Πηγή:https://mother.gr

Διαβάστε επίσης