Vegan μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη για απόλαυση χωρίς ενοχές

Forever Woman

Για απόλαυση χωρίς ενοχές

Μια πολύ αρωματική vegan συνταγή!

Υλικά:

Για τα μελομακάρονα

  • 600 γρ αλεύρι γοχ
  • 140 γρ αλεύρι βρώμης
  • 140 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτ καρύδια ελαφρώς αλεσμένα
  • 4 κγ κανέλα
  • 1/2 κγ μοσχοκάρυδο
  • 1 κγ γαρύφαλλο αλεσμένο
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 520 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml σιρόπι αγαύης
  • 1 κγ μαγειρική σόδα

Για το σιρόπι

  • 300 γρ σιρόπι αγαύης
  • 4 ξυλάκια κανέλας
  • 6 γαρύφαλλα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 200 ml νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα, τον χυμό, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, το σιρόπι αγαύης, την βανίλια και τα μπαχαρικά μας. Σε δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα ενώνουμε με τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε την φωτιά. Βουτάμε τα μελομακάρονα για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι.

Πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια και απολαμβάνουμε!

Πηγή: govastileto.gr