Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βασίλης Κικίλιας: «Είναι ντροπή για όλους η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης…»

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού

Η σημερινή δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου σχετικά με το ζήτημα των αμβλώσεων, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ο ίδιος δήλωσε πως είναι κατά, ακόμη και στην περίπτωση του βιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Δωδώνης υποστήριξε πως δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση.

Δείτε επίσης: Η ανάρτηση της Ελένης Φουρέιρα για τον χαμό του Mad Clip

«Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης. Όπως είναι φυσικό, οι δημοσιογράφοι σοκαρίστηκα και του υπενθύμισαν ότι βιασμός είναι κάτι που γίνεται χωρίς τη θέληση κάποιου.

Η δήλωση του Μητροπολίτη:

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε. Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει έγκυος; Δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή… πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις».

Στις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος επέμεινε στη θέση του, λέγοντάς τους: «σύλληψη χωρίς συναίνεση δεν υπάρχει».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης, επισήμανε ότι είναι εναντίον και της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς όπως είπε ο μοναδικός λόγος να υπάρξει σεξουαλική επαφή είναι η τεκνοποίηση.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, αντέδρασε άμεσα και έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού».

Δείτε επίσης:

Ένας χρόνος από τον θάνατο του Mad Clip
Έσπασαν το κατάστημα της Δήμητρα Κατσαφάδου στο Περιστέρι

Διαβάστε επίσης