Τυρόπιτα σε 5 λεπτά; Κι όμως γίνεται!
Η τυρόπιτα είναι μια από τις αγαπημένες μας πίτες. Μπορούμε να τη φάμε σαν πρωινό, ορεκτικό ακόμα και για σνακ. Γιατί όμως να παίρνεις συνέχεια αγοραστές όταν μπορείς να φτιάξεις μια σπιτική μέσα σε 5 λεπτά; Πάμε να δούμε πως!
Υλικά
- 350 γρ. φύλλο κρούστας
- 6 αβγά χτυπημένα
- 200 ml γάλα
- 400 γρ. φέτα τριμμένη
- 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Τυλίγουμε τα φύλλα κρούστας σε ρολό, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα ανοίγουμε μέχρι να ξεραθούν ελαφρώς. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο.
Αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας μακρόστενης φόρμας με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170ο C για 50΄.
Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο, την αφήνουμε 5΄ και την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει. Η τυρόπιτά μας είναι έτοιμη!