Τυρόπιτα πασχαλινή

Forever Woman

Τυρόπιτα πασχαλινή από την Αργυρώ που πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

  • 700 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά (πρωτοφαντά)
  • 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους
  • 2 πράσα μικρά τρυφερά
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 6 αυγά χωρισμένα ο κρόκος από το ασπράδι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1 φλ. ανθότυρο
  • 2 φλ. φέτα σε τρίμματα
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο για το ταψί
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά που θα βάλουμε στη πασχαλινή τυρόπιτα.
  • Ψιλοκόβουμε χωριστά τα κολοκύθια και τα φρέσκα κρεμμύδια και έπειτα ψιλοκόβουμε το πράσο για τη πασχαλινή τυρόπιτα. Θα πάθετε πλάκα με αυτή τη πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο!
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρά για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κολοκύθι. Αφήνουμε να μαραθεί και να πιει τα υγρά του και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 5-6 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τους κρόκους, το γάλα, το αλεύρι, το baking powder, τα τυριά, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Σε ένα μίξερ με κάδο, χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα σε απαλές κορυφές για 2 λεπτά περίπου.
  • Απαλά προσθέτουμε και ανακατεύουμε τη μαρέγκα στα υπόλοιπα υλικά για τη πασχαλινή τυρόπιτα.
  • Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε τη πασχαλινή τυρόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 45 λεπτά να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε στους 160°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου γύρω στα 35 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε τη κόβουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα