Γιατί πρέπει να πλένεις τα καινούργια ρούχα πριν τα φορέσεις

Ο ενθουσιασμός που σε πιάνει μόλις αγοράζεις ένα νέα κομμάτι είναι απερίγραπτος, πρόσεξε όμως να μη σε παρασύρει!

Συνήθως η ανυπομονησία να φορέσουμε το νέο μας ρούχο επισκιάζει την ανάγκη για καθαριότητα που έχει. Μην κάνεις όμως το λάθος να το φορέσεις πριν το πλύνεις, καθώς εγκυμονεί δύο πολύ σοβαρούς κινδύνους! Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Μικρόβια

Καταρχάς, το ρούχο που αγόρασες δεν έχει δοκιμαστεί μόνο από εσένα, ούτε βρέθηκε από μόνο του στην κρεμάστρα του καταστήματος. Τι σημαίνει αυτό; Για να φτάσεις στο σημείο να το βρεις, να το δοκιμάσεις και τέλος να το αγοράσεις έχει περάσει από πολλά χέρια πριν από σένα.

Εκεί που φτιάχτηκε, η αποθήκη του καταστήματος και όσοι το έχουν δοκιμάσει όπως εσύ, αλλά τελικά δεν το πήραν είναι μόνο μερικά από αυτά. Όλη αυτή η διαδικασία λοιπόν συνεπάγεται με.. μικρόβια. Είμαι σίγουρη ότι δεν θες να μεταφέρεις όλα αυτά τα μικρόβια στο σώμα σου, οπότε κάνε υπομονή μια μέρα και πλύντο!

Αλλεργική δερματίτιδα

Ένας ακόμη λόγος είναι η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής. Η συγκεκριμένη δερματίτιδα προέρχεται συνήθως από διασκορπισμένες βαφές, που χρησιμοποιούνται σε συνθετικά υλικά ένδυσης. Αυτές μπορεί να υπάρχουν σε υψηλότερα επίπεδα σε ένα ολοκαίνουργιο ρούχο. Οπότε όπως καταλαβαίνεις το πλύσιμο είναι απαραίτητο!

Δείτε ακόμα
Υπέροχα κοσμήματα από κοράλλια

Διαβάστε
ακόμα