Απολαυστικό!
Με μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή μεταμορφώνουμε μια απλή καθημερινή σε ημέρα γιορτής. Ιδανικά και για το οικογενειακό τραπέζι, αλλά και για μια φιλική μάζωξη.
Υλικά
Τεμάχια: για 4 μεγάλα τυλιχτά ή 8 μικρά
- 350 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.
- 4 μεγάλες πίτες για σουβλάκι ή 8 μικρές
- 1 μικρό πράσο, σε λεπτές φέτες
- 1 μέτριο καρότο, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 50 γρ. μουστάρδα
- 2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 80 γρ. γιαούρτι πρόβειο
- 1-2 κουτ. σούπας αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- τα φύλλα από 4 κλαράκια δυόσμο
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τυλιχτά σουβλάκια με σπιτικό «γύρο» κοτόπουλου στο τηγάνι, πράσα και καρότα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα τηγάνι, το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας τακτικά, για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να ροδίσει ομοιόμορφα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε τα πράσα και τα καρότα, ανακατεύοντας τακτικά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αδειάζουμε σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το λάδι στο τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι με το λάδι που έμεινε, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μία μία τις πίτες για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ζεσταθούν καλά και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την καπνιστή πάπρικα και τη ρίγανη.
- Ρίχνουμε και το κοτόπουλο με όλα τα ζουμάκια του.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και έτοιμος ο «γύρος».
- Σε κάθε πίτα μοιράζουμε το κοτόπουλο, τα καρότα με τα πράσα και το γιαούρτι.
- Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τον δυόσμο και, αν θέλουμε, τα τυλίγουμε με μια λαδόκολλα.
πηγή:https://www.gastronomos.gr