Η συνταγή που τους έχει ξετρελάνει όλους!
Φέτος φτιάξτε αυτά τα υπέροχα, αφράτα τσουρέκια με ίνες και θα με θυμηθείτε! Η συνταγή που τους έχει ξετρελάνει όλους!
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 230 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 220 γρ. ζεστό νερό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- χυμός από μισό πορτοκάλι
- 18 γρ. μαγιά στιγμής
- 10 γρ. μαχλέπι
- 1/3 κ.γ. κακουλέ
- 850 γρ. αλεύρι “Κούλα”
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. γάλα
- σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξύσμα ποροτκαλιού, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας συνέχεια.
- Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά στιγμής, το μαχλέπι, το κακουλέ και ζυμώνουμε για περίπου 15′.
- Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική όταν την πιάνουμε στα χέρια μας.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, ανοίγουμε 4 κορδόνια και πλέκουμε 2 τσουρέκια με 2 κορδόνια το καθένα.
- Τα βάζουμε σε λαδόκολλες μέσα σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα, αλείφουμε τα τσουρέκια και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 165 για περίπου 35′-40′.
Πηγή: dimitrismichailidis.com