Κάντε την κουζίνα σας να μοσχοβολήσει
Ο συνδυασμός σοκολάτας και τσουρεκιού είναι πλέον τόσο αγαπημένος! Τα πιο εύκολα και αφράτα γεμιστά τσουρέκια με ίνες! Κάντε την κουζίνα σας να μοσχοβολήσει με αυτήν την πανεύκολη συνταγή!
Υλικά
Ζύμη
- 300 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 240 γρ. γάλα
- 100 γρ. φυσικό χυμός πορτοκάλι
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1.150γρ. αλεύρι για τσουρέκια
- 1 φακελάκι μαχλέπι
- 1 βανιλίνη
- 150γρ. λιωμένο βούτυρο
Γέμιση
- 300γρ. πραλίνα
Μείγμα μαγιάς
- 75 γρ. νωπή μαγιά
- 100 γρ. χλιαρό γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 75 γρ. νωπή μαγιά, 100 γρ. χλιαρό γάλα, 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκι, ανακατεύουμε με το σύρμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45′ λεπτά να φουσκώσει.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, το φυσικό χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι για τσουρέκι, το μαχλέπι, τη βανιλίνη, το μείγμα μαγιάς και ανακατεύουμε.
- Μόλις σχηματιστεί ζύμη προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για 15′ λεπτά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, να φουσκώσει.
- Σε λαδωμένη επιφάνεια δουλεύουμε με τα χέρια τη ζύμη να αφρατέψει, πλάθουμε ένα μεγάλο μπαστούνι, το κόβουμε στη μέση, στη συνέχεια το κάθε μισό στα τρία και φτιάχνουμε 6 μπαλάκια.
- Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε κορδόνια, τα πατάμε με το πλάστη να πλατύνουν, γεμίζουμε στη μέση με πραλίνα και τα τυλίγουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κορδόνια ζύμης.
- Ανά τρία κορδόνια πλέκουμε πλεξούδες, το ίδιο κάνουμε και για το δεύτερο τσουρέκι.
- Τοποθετούμε τα τσουρέκια μας σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και καλύπτουμε με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 45′ λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com