Σε μερίδες τσίζκεϊκ
Ατομικό τσίζκεϊκ, εύκολο, νόστιμο, ελαφρύ και δροσιστικό, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 180 γρ. λευκή κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 60 γρ. (λίγο παραπάνω από ¼ κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά + 340 γρ. (1 1⁄2 κούπα) επιπλέον, πολύ κρύα, από το ψυγείο
- 420 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. μπισκότα πτι μπερ (περίπου 1/2 πακέτο), αλεσμένα σε σκόνη στον πολυκόφτη
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο (ή άλλη γεύση της αρεσκείας μας) ή μαρμελάδα, για το στόλισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τσίζκεϊκ σε ποτήρι με γιαούρτι και λευκή σοκολάτα, λιώνουμε μαζί τη λευκή κουβερτούρα και τα 60 γρ. κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, δηλαδή τα ανακατεύουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
- Μόλις λιώσουν και ομογενοποιηθούν, αποσύρουμε από το μπεν μαρί, προσθέτουμε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα 340 γρ. παγωμένης κρέμας γάλακτος, μέχρι να φτιάξουμε απαλή σαντιγί, που να έχει την παχύρρευστη σύσταση γιαουρτιού.
- Την ενσωματώνουμε στο μείγμα γιαουρτιού ανακατεύοντας απαλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα πτι μπερ με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Μοιράζουμε το μείγμα μπισκότου σε 6 ατομικά φαρδιά ποτήρια, πιέζοντάς το να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα τους.
- Από πάνω μοιράζουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Τέλος, γαρνίρουμε το τσίζκεϊκ σε ποτήρι με γιαούρτι και λευκή σοκολάτα με το γλυκό κουταλιού ή τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
πηγή:https://www.gastronomos.gr