Λάθη διακόσμησης που κάνεις άθελα σου!


Μερικές φορές γίνονται λάθη τα οποία χαλάνε το τελικό αποτέλεσμα.

Μερικές φορές γίνονται λάθη τα οποία χαλάνε το τελικό αποτέλεσμα.

 Στη διακόσμηση δεν υπάρχουν κανόνες αφού η διακόσμηση η οποία επιλέγεις να κάνεις αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα σου. Παρόλα αυτά μερικές φορές μπορεί να κάνεις μερικά κοινά λάθη που δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις με αποτέλεσμα να χαλάει το τελικό αποτέλεσμα. Πάμε λοιπόν αν δούμε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη διακόσμησης που κάνουμε!

Λάθος μέγεθος πίνακα πάνω από τον καναπέ

Ένα από τα πολύ κοινά λάθη είναι το μέγεθος του πίνακα που βάζεις πάνω από τον καναπέ. Επέλεξε ένα μέγεθος μισό από τον καναπέ και όχι πιο μεγάλο γιατί θα επισκιάσει τον καναπέ και όχι πιο μικρό γιατί δεν θα φαίνεται. Επέλεξε λοιπόν το κατάλληλο μέγεθος ώστε να αναδείξεις και τον πίνακα αλλά και τον καναπέ!

Βάφεις ένα μικρό δωμάτιο σκούρο

Ένα μικρό δωμάτιο χρειάζεται φως ώστε να δείχνει μεγαλύτερο. Απέφυγε λοιπόν τα σκούρα χρώματα στους τοίχους γιατί ο χώρος θα φαίνεται ακόμα πιο μικρός. Αντιθέτως, επέλεξε ανοιχτά χρώματα και τοποθέτησε αρκετούς καθρέφτες!

Σωστή διάταξη των επίπλων.

Μερικές φορές η διάταξη των επίπλων μπορεί να κάνει ένα σπίτι να φαίνεται μικρό και πολλές φορές δυσλειτουργικό. Βάλε λοιπόν τα έπιπλα έχοντας υπόψη σου πως θα βόλευε να είναι τα έπιπλα σε περίπτωση που υπάρχουν στο σπίτι 5-6 άτομα και κάνε τη διάταξη βάση αυτής της παραμέτρου!

Διαβάστε επίσης