Είναι ιδανικά για κέρασμα αλλά και για όσους κάνουν διατροφή
Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας με στέβια είναι εξαιρετικά εύκολα, εξαιρετικά γρήγορα και εξαιρετικά νόστιμα! Τα τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη είναι ιδανικά για κέρασμα αλλά και για όσους κάνουν διατροφή. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις. Αν αντικαταστήσεις το βούτυρο και την κρέμα με φυτικά προϊόντα έχεις τα καλύτερα τρουφάκια για vegan διατροφή ή νηστεία!
Υλικά
- 250 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
- 150 γρ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
- 40 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.γ. Slimfix υγρό γλυκαντικό με στέβια
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 1 κ.γ. κονιάκ ή ρούμι προαιρετικά
Για το γαρνίρισμα
- Λιωμένη σοκολάτα
- Φυστίκια
- Ινδική καρύδα
- Κακάο
Εκτέλεση
Για τα τρουφάκια με στέβια θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το γλυκαντικό slim fix, το αλάτι και κάνουμε μπεν μαρί. Στη συνέχεια ανακατεύουμε 2-3 φορές με μαλακή σπάτουλα να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις λιώσουν τα υλικά και γίνουν μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας τα αποσύρουμε από την εστία.
Προαιρετικά, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ κι ανακατεύουμε.
Έπειτα αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει το μείγμα για τα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 30’ περίπου λεπτά μέχρι να παγώσει, να σφίξει και να σταθεροποιηθεί ώστε να πλάθεται σε τρουφάκια. Στη συνέχεια με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε στις παλάμες σε σχήμα σφαιρικό. Αν την ώρα που πλάθουμε το μείγμα για τρουφάκια ζεσταθεί και λιώνει αφήνουμε για 10’ στο ψυγείο να σφίξει.
Γαρνίρισμα
Ανάλογα λοιπόν με το γαρνίρισμα που θέλουμε, βουτάμε τα τρουφάκια σε κακάο, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ινδική καρύδα κλπ. Στη συνέχεια διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο σκεπασμένα για πολλές ημέρες. Αυτά τα τρουφάκια είναι ιδανικά για δώρο. Βάλτε τα σε ένα κουτάκι για να τα προσφέρετε σαν χειροποίητο δώρο.
Επικάλυψη
Αν θέλουμε επικάλυψη σοκολάτας, λιώνουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε σταγόνες ηλιελαίου. Αρχικά βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στην λιωμένη σοκολάτα να ντυθούν ολόγυρα. Στη συνέχεια τα πιάνουμε με δυο πιρούνια, στραγγίζοντας το περίσσευμα σοκολάτας και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί ή λαδωμένη επιφάνεια. Μόλις σταθεροποιηθούν τα διατηρούμε στο ψυγείο για πολλές ημέρες. Απέξω θα είναι τραγανά και μέσα θα έχουν κρεμώδη υφή.
Πηγή: argiro.gr