Τρόποι για να οργανώσεις το μικρό υπνοδωμάτιο σου!


Πάντα όμως μπορείς να κάνεις τον χώρο σου να δείχνει όμορφος και περιποιημένος όσο μικρός και αν είναι.

Πάντα μπορείς να κάνεις τον χώρο σου να δείχνει όμορφος και περιποιημένος όσο μικρός και αν είναι.

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος μέσα στο σπίτι, ο οποίος χρειάζεται μία παραπάνω ιδιωτικότητα. Δεν έχουν όμως όλοι ευρύχωρα και άνετα υπνοδωμάτια, όπως θα επιθυμούσαν.

Τα Έπιπλα

Μην ξεχνάς ότι η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος για να ξεκουραστείς. Οπότε απέφυγε να δουλεύεις ή να τρως πάνω στο κρεβάτι. Προσπάθησε να κρατήσεις όσο το δυνατόν λιγότερα έπιπλα. Ένα κρεβάτι, ένα κομοδίνο και ένα ράφι είναι αρκετά. Δεν χρειάζεται να υπερφορτώσεις το δωμάτιο με διακοσμητικά. Απέφυγε να βάλεις λάμπες, λουλούδια, πολλά ράφια βιβλιοθήκες κτλ γιατί ο χώρος θα γεμίσει και θα δείχνει ακόμη πιο μικρός. Το κρεβάτι είναι ο πρωταγωνιστής στο υπνοδωμάτιο, πρόσεξε λοιπόν ιδιαίτερα το μέγεθος που θα επιλέξεις καθώς ένα πολύ μεγάλο κρεβάτι θα “μπουκώσει” τον χώρο και θα φαίνεται πολύ μικρός.

Το χρώμα

Επέλεξε ένα χαρούμενο χρώμα για μία μικρή κρεβατοκάμαρα καθώς τα σκοτεινά χρώματα μειώνουν την ορατότητα και καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν με μέτρο. Αντιθέτως τα φωτεινά χρώματα δίνουν την αίσθηση του μεγαλύτερου σε έναν μικρό χώρο. Γι’ αυτό προτίμησε ανοιχτά χρώματα, τα οποία βοηθούν να χαλαρώσεις δίνοντας την αίσθηση της ηρεμίας. Φρόντισε επίσης οι κουρτίνες που θα διαλέξεις να συμπληρώνουν την διακόσμηση του δωματίου και να μην έρχονται σε αντίθεση.

Φωτισμός

Ο φωτισμός στο δωμάτιο πρέπει να είναι ευχάριστος και ζεστός. Αν το δωμάτιο είναι σκοτεινό, θα φαίνεται ακόμα πιο μικρό από ότι ήδη είναι. Διάλεξε λεπτές και αέρινες κουρτίνες, οι οποίες θα αφήνουν περισσότερο φως να μπει στο χώρο. Αυτό θα αναβαθμίσει οπτικά το δωμάτιο.

Καθρέφτες και Διακοσμητικά

Οι καθρέφτες δίνουν την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο απ’ ότι στην πραγματικότητα και είναι αρκετά φωτεινό, αφού οι καθρέφτες αντανακλούν το φως. Ένας πίνακας είναι παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο για την εσωτερική διακόσμηση, πρέπει όμως να χρησιμοποιηθεί με προσοχή ειδικά σε ένα μικρό χώρο. Ένας μεγάλος πίνακας πάνω από το κρεβάτι είναι η ιδανική επιλογή καθώς θα χαρίζει στυλ και κομψότητα στο δωμάτιο.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις πολλά μικρά διακοσμητικά για τον χώρο. Μπορείς απλά να διακοσμήσεις το δωμάτιο με μοντέρνα φωτιστικά πάνω στο κομοδίνο, μικρά χαλάκια, μετρίου μεγέθους πίνακες ή διακοσμητικά μαξιλαράκια.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα