Νηστίσιμες Καριόκες

Forever Woman

Η πιο πετυχημένη συνταγή για υπέροχες Νηστίσιμες Καριόκες!

Ένα εύκολο και σοκολατένιο γλυκό που διατηρείται τυλιγμένο καιρό. Δοκιμάστε τη συνταγή για να έχετε πάντα εύκαιρο ένα νόστιμο κέρασμα για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας!

Υλικά

Για την επικάλυψη:

  1. 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για τις καριόκες:

  1. 450 γρ. ζάχαρη
  2. 500 ml νερό
  3. 250 γρ. σοκολάτα 52%
  4. 400 γρ. φρυγανιά
  5. 250 γρ. καρύδια
  6. 2 κ.γ. κανέλα
  7. 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 3′ ανακατεύοντας σταδιακά.
  2. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, τη ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, τα χοντροσπασμένα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ζυμώνουμε με το χέρι.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα, πλάθουμε ένα μπαστούνι, το τυλίγουμε στη λαδόκολλα και το βάζουμε για μία ώρα στην κατάψυξη.
  5. Κόβουμε τις καριόκες σε στρόγγυλες φέτες και στη συνέχεια σε μισοφέγγαρα.
  6. Λιώνουμε τη σοκολάτα, τις βουτάμε μέσα, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  1. Αν θέλουμε δεν βάζουμε κανέλα και γαρύφαλλο.
  2. Με το ίδιο μείγμα μπορούμε να κάνουμε νηστίσιμα τρουφάκια.
  3. Αντί για φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε νηστίσιμα μπισκότα.

Πηγή: dimitrismichailidis.com