Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρικολόρε σουφλέ ζυμαρικών.

Ένα εύκολο και πρακτικό φαγητό για όλες τις περιπτώσεις.

Για κάποια γιορτή ,γενέθλια μια συγκέντρωση σε φιλικό σπίτι.

Αγαπιέται από όλους και είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνει κομμάτι.

Το σουφλέ μπορείτε να το φτιάξετε με πολλούς τρόπους εμείς διαλέξαμε τον πιο εύκολο και οικονομικό.

Πολλοί προτιμούν με μπεσαμέλ αλλά κατά την γνώμη μας είναι πολύ βαρύ..

Πάμε να δούμε τα υλικά για ένα πακέτο ζυμαρικών των 500γρ είτε πέννες είτε βίδες.

Διαλέξαμε τις βίδες και μάλιστα- τρικολόρε-  διότι αγκαλιάζει καλύτερα τα υλικά.

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. ζυμαρικά βίδες τρικολόρε.

400 γρ. κρέμα γάλακτος lingt.

200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένη.

200 γρ  πεκορίνο τυρί Αμφιλοχίας.

2 αβγά.

150 γρ. πάριζα lingt τριμμένο.

150  γρ. μπριζόλα  αλλαντικό τριμμένο.

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας ,στραγγίζουμε και τα καίμε με λίγο λάδι.

Με ένα πινέλο περνάμε το πυρέξ μας (διαστάσεις 40*20 εκ.).

Στη συνέχεια ρίχνουμε μια στρώση βίδες, έπειτα μέρος από τα τυριά και τα αλλαντικά.

Ξανά ζυμαρικά από πάνω και ξανά τυριά ,αλλαντικά και κλείνουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Στο τέλος χτυπάμε τα αβγα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το σουφλέ μας.

Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για μισή ώρα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης