Τρέξιμο: Tips για αρχάριους


Το τρέξιμο είναι υγεία, αρκεί βέβαια να το κάνεις σωστά

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι; Το τρέξιμο είναι η ιδανική λύση. Είναι από τους πιο βασικούς και έξυπνους τρόπους για να χάσεις βάρος και να κάψεις τις ανεπιθύμητες θερμίδες. Αν όμως είσαι αρχάριος στο συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει οπωσδήποτε να ρίξεις μια ματιά παρακάτω!

Κατάλληλα παπούτσια

Τα κατάλληλα παπούτσια είναι το κυριότερο πράγμα που πρέπει να προσέξεις όταν ξεκινάς τρέξιμο. Αυτά είναι που θα σε προστατεύσουν από διάφορους τραυματισμούς και θα σε βοηθήσουν να τρέξεις πιο γρήγορα. Μπορεί να σου κοστίσουν κάτι παραπάνω αλλά είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις!

Προθέρμανση

Ένα καλό ζέσταμα είναι απαραίτητο πριν ξεκινήσεις την γυμναστική σου. Καθώς θα προετοιμάσει το σώμα σου και θα νιώθεις τα πόδια σου πολύ καλύτερα. Το καλύτερο ζέσταμα που μπορείς να κάνεις είναι ένα γρήγορο περπάτημα.

Μην το παρακάνεις

Στην αρχή ενθουσιαζόμαστε με το τρέξιμο ξεχνώντας που είναι αρχή, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται τραυματισμοί. Μην το παρακάνεις λοιπόν! Αν θέλεις να αυξήσεις ρυθμούς μπορείς να ανεβάζεις γύρω στο 10% την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα