Τρέξιμο στην παραλία: Τι πρέπει να γνωρίζεις

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να τρέξεις είναι η παραλία

Το τρέξιμο πέρα από πολύ καλή άσκηση, έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Γιατί όμως να τρέχεις στο δρόμο, πάνω στην άσφαλτο και μέσα στο καυσαέριο όταν μπορείς να κάνεις την προπόνησή σου στην παραλία; Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το τρέξιμο στην παραλία είναι ειδυλλιακό. Παρόλα αυτά όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!

Προθέρμανση

Η προθέρμανση, ανεξαρτήτως του που θα τρέξεις και τι γυμναστική θα κάνεις, είναι πολύ σημαντική καθώς βοηθά στην αποφυγή τραυματισμών.

Αντηλιακό

Αντηλιακό πρέπει να φοράμε όλο το χρόνο, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Πριν ξεκινήσεις λοιπόν το τρέξιμο σιγουρέψου ότι έχεις βάλει την κατάλληλη ποσότητα αντηλιακού ώστε να αποφύγεις τυχόν εγκαύματα.

Ενυδάτωση

Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση! Η γυμναστική και η ζέστη θα σε εξαντλήσουν και θα σε αφυδατώσουν. Η ενυδάτωση, όπως έχουμε ξαναπεί, παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας. Φρόντισε λοιπόν να έχεις μαζί σου ένα μπουκάλι με νερό.

Ομαλό έδαφος

Οι αμμόλοφοι θα σε δυσκολέψουν και θα επιβαρύνουν την προσπάθειά σου. Προσπάθησε λοιπόν να τους αποφύγεις και να τρέχεις σε ομαλό έδαφος ώστε να αποφύγεις και τυχόν τραυματισμούς.

Δείτε ακόμα
Τρέξιμο: Tips για αρχάριους

Διαβάστε
ακόμα