Σπιτικά, τραγανά και μυρωδάτα
Σπιτικά τραγανά και μυρωδάτα μουστοκούλουρα που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό! Όσο ακόμα βρίσκετε μούστο, αξίζει να φτιάξετε σπιτικά μουστοκούλουρα!
Υλικά
- 500 ml μούστο
- 500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 1/2 φλ. κονιάκ
- Όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες χρήσεις
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε πρώτα σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο.
- Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ.
- Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τα κουλουράκια στον αέρα στους 170°C για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Πηγή: argiro.gr