Σας χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να βρεθείτε στον παράδεισο!
Γευτείτε τη θεϊκή τούρτα που έχει γεύση μερέντας! Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις.
Για το παντεσπάνι βανίλιας
- 4 μεγάλα αυγά
- 220 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. μαλακό βούτυρο
- 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
- 1 πρέζα/ες αλάτι
Για την κρέμα πραλίνα
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 125 γρ. κακάο
- 400 γρ. πραλίνα
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1′ σε χαμηλή ταχύτητα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 2′ στη χαμηλή ταχύτητα.
Έπειτα ισομοιράζουμε το μείγμα στις 2 φόρμες. Τοποθετούμε τα ταψιά στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 25′. Όταν φουσκώσουν, ροδίσουν και ξεκολλήσουν απ’ τα τοιχώματα, είναι έτοιμα. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 10′ στη φόρμα τους. Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.
Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα τα παντεσπάνια για να κρυώσουν τελείως. Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Έπειτα αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε με ένα πινέλο γύρω γύρω την τούρτα.
Για την κρέμα πραλίνα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο, την άχνη, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ. Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε επίσης: