Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Top Gun: Ξεπέρασε το ένα δισ. δολάρια σε εισπράξεις

Το «Top Gun: Maverick» συνεχίζει να σπάει ταμεία

H ταινία «Top Gun: Maverick», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, συνεχίζει να σπάει ταμεία, ένα μήνα αφότου βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μάλιστα, ξεπέρασε το «φράγμα» του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε εισπράξεις σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη της επιτυχία

Είναι η πρώτη ταινία του 2022 που το κατάφερε και μάλιστα χωρίς να παιχτεί στις αίθουσες της Κίνας και της Ρωσίας, δυο πολύ μεγάλες αγορές.

Η ταινία, με budget 170 εκατομμύρια, μπορεί να μην έκανε το καλύτερο άνοιγμα ταινίας για Memorial Weekend στις ΗΠΑ, ούτε το καλύτερο άνοιγμα για το 2022 (παραμένει στο «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» με 187 εκατομμύρια δολάρια) αλλά μέσα στο περασμένο σαββατοκύριακο έφτασε τα 521 εκατομμύρια στο box office της Αμερικής και 484,7 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο, ξεπερνώντας τα 943 εκατομμύρια της δεύτερης ταινίας «Doctor Strange» με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που αποτελεί μέρος του άκρως εμπορικού Marvel Universe.

Το «Top Gun: Maverick» κατάφερε να γίνει η πιο πετυχημένη εισπρακτικά ταινία του Τομ Κρουζ ξεπερνώντας το «Mission Impossible: Fallout» του 2018 το οποίο είχε κερδίσει 791.1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Μέχρι την τέταρτη εβδομάδα στην Αμερική 16% του κοινού πήγε να δει την ταινία και δεύτερη φορά ενώ το 4% πήγε να τη δει τρεις ή και παραπάνω φορές.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης