Το πιο εύκολο και γευστικό Banana Bread

Forever Woman

Ακολούθησε τα βήματα για να φτιάξεις το πιο λαχταριστό σνακ!

Σου περίσσεψαν μερικές ώριμες μπανάνες και σκέφτεσαι τι να τις κάνεις; Σου έχω μια πολύ καλή και γευστική ιδέα. Ιδανικό σνακ για τη δουλειά, το σχολείο αλλά και για ένα cozy καφεδάκι με τη κολλητή! Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Υλικά 

3 μεγάλες μπανάνες 

125 γρ βούτυρο

125 γρ. καστανή ζάχαρη

2-3 βανίλιας 

2 αυγά 

Μια πρέζα αλάτι 

220 γρ. αλεύρι

Ένα φακελάκι baking powder 

Σου περίσσεψαν μερικές ώριμες μπανάνες και σκέφτεσαι τι να τις κάνεις; Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπολ 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, την ίδια ποσότητα σε καστανή ζάχαρη, 2-3 βανίλιες, 2 μεγάλα αυγά, μια πρέζα αλάτι, 220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. και ένα φακελάκι baking powder.  Χτύπησε τα υλικά με μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος πρόσθεσε τις μπανάνες που έχεις ήδη πολτοποιήσεις με ένα πιρούνι.

Extra tips: 

Πρώτα χτύπησε τη ζάχαρη με το βούτυρο για αρκετή ώρα στο μίξερ και συνέχισε μετά με τα υπόλοιπα υλικά. 

Μπορείς να προσθέσεις μια κουτάλια της σούπας κακάο και ίσως και μερικά κομματάκια σοκαλάτας η ακόμα και τρούφα. 

Μπορείς να αντικαταστήσεις 50-60 γρ. από το αλεύρι με βρώμη την οποία έχεις αλέσει στο μίξερ ώστε να πάρει τη μορφή σκόνης.

Μέχρι να τα ανακατέψεις όλα μαζί, θυμήσου να έχεις προθερμάνει το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αλευροβουτύρωσε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ, διαστάσεων 30×12εκ στην οποία και θα αδειάσεις το μείγμα. Πάνω στο χυλό του κέικ μπορείς να τοποθετήσεις μερικές λεπτές φέτες μπανάνας για διακόσμηση.

Ψήσε το banana bread σου για 45-50 λεπτά. Διαφορετικά δοκίμασε να βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέντρο και τσέκαρε να βγαίνει καθαρό. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μην ανοίγεις το φούρνο γιατί μπορεί να ξεφουσκώσει!

Άφησε το banana bread να κρυώσει καλά, κόψε μεγάλες φέτες και σέρβιρε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι!

Καλή Επιτυχία!