Σολομός στη λαδόκολλα με πολύχρωμες φακές

Forever Woman

Γεμάτο Ω3 λιπαρά και υπερτροφές!

Μια καταπληκτική συνταγή για σολομό στη λαδόκολλα με πολύχρωμες φακές θα εντυπωσιάσει. Αυτός ο σολομός στη λαδόκολλα, είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα που έχουμε μοιραστεί. Γεμάτο Ω3 λιπαρά και υπερτροφές!

Υλικά 

Σολομό

  • 2 φιλέτα φρέσκο σολομό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγες λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο
  • Λίγο άνηθο
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

Ντρέσινγκ μουστάρδας

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1/2 πορτοκάλι (το χυμό του)
  • Αλάτι

Πολύχρωμες φακές

  • 1 φλ. βρασμένη ψιλή φακή
  • 1/2 φλ. κινόα βρασμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Λίγο ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 2 τριμμένα καρότα
  • Λίγο ρόδι καθαρισμένο
  • Λίγο καλαμπόκι βρασμένο
  • Λίγο άνηθο και μαϊντανό

Για το σολομό

  • Βάζουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα του σολομού με την πέτσα να ακουμπάει στη λαδόκολλα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σφραγίζουμε το πακέτα.
  • Βάζουμε σε ταψί τα πακέτα με το σολομό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.
  • Ενώνουμε όλα τα υλικά για τις πιρουνάτες φακές σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
  • Χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια πυκνή υφή.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα