Το ντοκιμαντέρ για το ”we are the world” στο NETFLIX που δεν πρέπει να χάσετε

Forever Woman

Αυτό το μήνα στο Netflix, κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ που έμεινε στην ιστορία για την μάζωξη 45 διάσημων καλλιτεχνών.

Έγινε 39 χρόνια πριν, για να ηχογραφηθεί το τραγούδι (We are the world) για την πείνα των παιδιών στην Αφρική.

Η ιστορική αυτή στιγμή έγινε στις 28 Ιανουαρίου του 1985, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Θα  λέγαμε ότι ήταν ένας άθλος γιατί έπρεπε να παραμεριστούν οι εγωισμοί και να βρεθεί κοινός τόπος και χρόνος ώστε να βρεθούν οι σπουδαιότεροι τραγουδιστές εκείνης της εποχής.

Όλο αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε από τον μεγάλο καλλιτέχνη και ακτιβιστή Χάρι Μπελαφόντε μεγάλος είχε πει«Έχουμε λευκούς που σώζουν μαύρους. Δεν έχουμε μαύρους που σώζουν μαύρους. Αυτό είναι πρόβλημα» έτσι στήθηκε η ιδέα.

Το τραγούδι γράφτηκε από έναν μεγάλο μουσικό εκείνης της εποχής τον Μάικλ Τζάκσον και τον Λάιονελ Ρίτσι.Στο ντοκιμαντέρ, ο Ρίτσι αναφέρει ότι είχε πάει στο σπίτι του Μάικλ Τζάκσον, να το γράψουν και είχε εξαφανιστεί το οικόσιτο φίδι που. Όταν άρχισαν να παίζουν όμως το συγκεκριμένο τραγούδι,  εμφανίστηκε και αυτό το εξέλαβαν ως καλό οιωνό.

Forever Woman

Στο τραγούδι συμμετείχαν όλα τα τεράστια ονόματα εκείνης της εποχής εκτός από την Μαντόνα επειδή ο παράγωγος ήθελε το αντίπαλο δέος που ήταν η Σίντι Λόπερ. Η ροκ φωνή της ήταν χαρακτιρηστική.Υπήρξε μια άλλη ηχηρή απουσία αυτή του Πρινς. Όσο και αν προσπάθησαν να τον πείσουν προσεγγίζοντας την τότε σχέση του να το πείσουν δεν τα κατάφεραν. Ένιωθε άβολα με τόσο κόσμο.

Ήταν πολύ δύσκολο να ενωθούν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες. Να φανταστείτε δυο μόνο μέρες πριν ηχογραφηθεί το τραγούδι, εγινε η διάταξη των καλλιτεχνών, με ποια σειρά δηλαδή  θα τραγουδήσουν. Το ντέμο στάλθηκε με κασέτα και δεν ήξεραν το μέρος που θα ηχογραφήσουν. Το συγκεκριμένο τραγούδι ακούστηκε τρεις μήνες μετά την ηχογράφηση, την ίδια στιγμή σε όλο τον κόσμο. Μίλησε στις καρδιές όλων των ανθρώπων με απλά λόγια και είναι ένα πρωτόγνωρο μοναδικό καλλιτεχνικό θαύμα. Κάθε φορά όταν το ακούμε ανατριχιάζουμε. Το ντοκιμαντέρ του Netflix κλείνει με μια μοναδική αλήθεια:

«Η μουσική είναι ένα παράξενο ζώο. Δεν την αγγίζεις, Δεν την μυρίζεις. Δεν μπορείς να τη φας. Απλώς υπάρχει. Η Πέμπτη του Μπετόβεν είναι επίκαιρη εδώ και 300 χρόνια. Είναι μια πανίσχυρη, πνευματική ενέργεια».

Φωτογραφίες: https://www.netflix.com/tudum/articles/what-happens-in-greatest-night-in-popwww.netflix.com