Το αγαπημένο μας Τιραμισού τώρα και σε μορφή κέικ!
Για όσους αγαπάνε αφράτα και κρεμώδες γλυκά αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει. Ένα γλυκό ψυγείου, γευστικό και λαχταριστό! Ακολουθήστε τα βήματα για ένα τέλειο αποτέλεσμα!
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 320 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
- 175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 ασπράδια αυγών
- 240 ml γάλα
- 60 ml γιαούρτι
- 150 ml ζεστό γάλα
- 2 κ.γ. espresso
- 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. μασκαρπόνε ή κρέμα τυρί
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- κακάο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ, κοσκινίζουμε, και βάζουμε το αλεύρι γ.ο.χ., τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το μίξερ κουζίνας.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια 6 αυγών, το γάλα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ κουζίνας με το εξάρτημα φτερό.
- Απλώνουμε το μίγμα μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για περίπου 25′-30′ λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ζεστό γάλα, τον espresso και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Τρυπάμε το παντεσπάνι μας και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε με το μείγμα από γάλα και espresso.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το μασκαρπόνε ή την κρέμα τυρί και χτυπάμε με το μίξερ χεριού, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη και χτυπάμε με το μίξερ χεριού.
- Απλώνουμε και στρώνουμε την κρέμα μας στο παντεσπάνι, πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε με μαχαίρι της άκρες να τετραγωνίσουμε το κέικ μας.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com