Αλμυρογλυκές τηγανίτες, γεμιστές με φέτα.
Υλικά
Κομμάτια: 8-9
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγο αλάτι
- 30 ml ελαιόλαδο
- 50 ml ρακή
- 400 γρ. φέτα, τριμμένη
- ελαφρύ ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- θυμαρίσιο μέλι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τηγανίτες με θυμαρίσιο μέλι, γεμιστές με φέτα, αρχικά ανακατεύουμε, στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ρακή.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά 120 ml χλιαρό νερό, ζυμώνοντας με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τη χωρίζουμε σε 8-9 κομμάτια βάρους περίπου 50 γρ. το καθένα.
- Ανοίγουμε το καθένα με πλάστη σε φύλλο λεπτό με διάμετρο περίπου 20 εκ.
- Βάζουμε στο κέντρο 1-2 κουτ. σούπας φέτα και φέρνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα πάνω, φτιάχνοντας ένα πουγκί, εγλωβίζοντας τη φέτα.
- Πιέζουμε το πουγκί με τις παλάμες μας, φτιάχνοντας ξανά ένα σχετικά λεπτό φύλλο.
- Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
- Βάζουμε μέσα τις τηγανίτες σε δόσεις και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφα χρυσαφένιο χρώμα.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε, τις τηγανίτες, ζεστές, περιχυμένες με θυμαρίσιο μέλι.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr/