Θέλετε λοιπόν, να αισθάνεστε υπέροχα με την ηλικία σας; Δοκιμάστε τις παρακάτω ευεργετικές τροφές.
Στη μέση ηλικία ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, δημιουργείται η απώλεια οιστρογόνων και αλλάζει μια ολόκληρη δέσμη ορμονικών ουσιών. Πολλές γυναίκες μαρτυρούν, ότι μετά τα 40 παρακολουθούν έκπληκτες τις πρωτόγνωρες αλλαγές στο σώμα και την επιδερμίδα τους.
Κλειδί για να είστε fit μετά τα 40 παίζει ο υγιεινός τρόπος ζωής. Ίσως πράγματι το παλιό αρχαίο ρητό «παν μέτρον άριστον» να είναι η μεγαλύτερη αλήθεια και μάλλον η ανάγκη για υγιεινή διατροφή αποκτά ζωτική σημασία καθώς μεγαλώνουμε.
Dos
1. Άγριος σολομός
Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή ψαριού, αφού παρέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις κι εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Είναι επίσης, μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, οπότε καλό είναι να εντάξετε τον σολομό στο διατροφολόγιό σας.
2. Blueberries
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Τα πρώτα, μάλιστα, μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρά σας από διάφορες παθήσεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν καρδιακές νόσους, ακόμη και καρκίνο.
3. Γιαούρτι
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και προβιοτικά. Παράλληλα, βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς και στην ενδυνάμωση των κοκάλων, τα οποία πιθανόν να φθείρονται σε μεγαλύτερες ηλικίες.
4. Πράσινη σαλάτα
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, καθώς και αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Επιλέξτε την στο lunch break σας, συνοδευόμενη από μία γευστική ελαφριά vinegrette ή και το βράδυ, ως ένα μοναδικά υγιεινό γεύμα, το οποίο μπορείτε να εμπλουτίσετε με τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς και φρούτα.
5. Μανιτάρια
Είναι γευστικά, ταιριάζουν με όλα τα γεύματα και όλες τις εποχές. Το πιο βασικό: παρέχουν βήτα-γλυκάνες, χαλκό, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β και φυτικές ίνες. Plus, είναι νόστιμα και υπέροχα για την ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου.
6. Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, τα οποία είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν τον καρκίνο και προστατεύουν από τη βλάβη των κυττάρων. Περιέχει σουλφοραφάνη, η οποία μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Είναι επίσης υψηλό σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, φολικό οξύ, κάλιο και φυτικές ίνες.
Πηγή: govastileto.gr