Τι γίνεται όταν έχεις ξεχάσει να βγάλεις το κοτόπουλο από την κατάψυξη;
Πόσες φορές έχεις πει ότι θέλεις να φτιάξεις κοτόπουλο την επόμενη μέρα και τελικά… έχεις ξεχάσει να κάνεις το πιο απλό πράγμα. Να το ξεπαγώσεις. Είναι μια τόσο απλή διαδικασία, κι όμως μέσα στο φορτωμένο σου πρόγραμμα και τα άπειρα πράγματα που έχεις να θυμάσαι, μπορεί να το ξεχάσεις.
Τι γίνεται, λοιπόν, όταν η μέρα σου έχει πάει στραβά και έχεις ξεχάσει να βγάλεις και το κοτόπουλο από την κατάψυξη; Καταρχάς, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι πως η ασφάλεια είναι πάνω από όλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν το ωμό κρέας βρίσκεται μεταξύ 4 και 60 βαθμών Κελσίου η παρουσία των βακτηρίων μπορεί να διπλασιαστεί μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά. Για αυτό και δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Μία καλή λύση είναι να βάλεις το κοτόπουλο μέσα σε κρύο νερό. Γέμισε ένα μπολ με νερό και βάλε μέσα το κοτόπουλο που θέλεις να ξεπαγώσεις. Φρόντισε να αλλάζεις το νερό κάθε 20 με 30 λεπτά περίπου. Μην χρησιμοποιήσεις σε καμιά περίπτωση ζεστό νερό καθώς αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το κοτόπουλό σου.
Αν θέλεις να μαγειρέψεις ολόκληρο το κοτόπουλο και θέλεις να το σερβίρεις και ολόκληρο, τότε θα πρέπει να αγοράσεις άλλο. Καθώς έτσι δεν θα μπορέσει να ξεπαγώσει. Αν, όμως, θέλεις να το ξεπαγώσεις σε κομμάτια μπορείς να ακολουθήσεις κανονικά την παραπάνω μέθοδο που σου προτείναμε και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Επίσης ένας άλλος τρόπος για να ξεπαγώσεις άμεσα το κοτόπουλο, είναι να το ψήσεις από την κατάψυξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς κάτι τέτοιο επιτρέπεται. Απλά θα χρειαστεί να το αφήσεις στον φούρνο κατά 50% περισσότερο.
Image by mdjaff on Freepik
Δείτε επίσης: