Τι είναι το λάδι καρύδας και ποια είναι τα οφέλη του;

Image by jcomp on Freepik

Το λάδι καρύδας είναι γνωστό ότι προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία

Είναι το λάδι για τους λάτρεις της φυσικής ομορφιάς για όλα τα προβλήματα του δέρματος και των μαλλιών τους. Kαθώς ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος και προσθέτει λάμψη στις κλειδαριές σας. Ένας μοναδικός συνδυασμός φυσικών λιπών, δεν ταγγίζει και λειτουργεί στο δέρμα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέχοντας πολλά οφέλη. Τούτου λεχθέντος, το λάδι καρύδας μπορεί να μην ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος. Πώς θα καταλάβετε λοιπόν αν είναι κατάλληλο για το δέρμα σας; Ας ανακαλύψουμε…

Το λάδι καρύδας παρασκευάζεται με την εξαγωγή του λαδιού από ακατέργαστες καρύδες ή αποξηραμένους πυρήνες καρύδας. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική καθώς και στην τοπική εφαρμογή στο δέρμα και τα μαλλιά. Αυτό το εξαιρετικά κορεσμένο λάδι είναι χρήσιμο στη θεραπεία πολλών παθήσεων δέρματος και μαλλιών. Η αντιφλεγμονώδης και αντιμικροβιακή του ιδιότητα προστατεύει το δέρμα από βακτηριακές λοιμώξεις του δέρματος. Kαθώς και από διάφορες δερματικές διαταραχές όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά, αποτρέπει την απώλεια πρωτεΐνης, τιθασεύει το φριζάρισμα και μειώνει τα επίπεδα μαγιάς στο τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας έτσι την πιτυρίδα.

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος;

Η έρευνα δείχνει ότι αυτό το ευέλικτο λάδι μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει για όλους. Δεν μπορεί κάθε τύπος δέρματος να βρει το λάδι καρύδας ιδανικό για το δέρμα του. Για παράδειγμα, όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορεί να το βρουν λίγο πολύ βαρύ καθώς μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους και να οδηγήσει σε μαύρα στίγματα. Όσοι έχουν ευαίσθητο τύπο δέρματος θα πρέπει να κάνουν ένα patch test πριν εφαρμόσουν λάδι καρύδας στο δέρμα τους για να αποφύγουν τον ερεθισμό. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε τοπικά, σκεφτείτε να το προσθέσετε στο φαγητό σας για να κερδίσετε πλεονεκτήματα από αυτό το λάδι.

Ποιο είδος λαδιού καρύδας να επιλέξετε;

Το λάδι καρύδας παράγεται με δύο μεθόδους επεξεργασίας, ξηρής και υγρής. Η ξηρή εκχύλιση περιλαμβάνει το πάτημα ξηρών πυρήνων καρύδας για να ληφθεί εξευγενισμένο λάδι καρύδας που είναι κατάλληλο για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Το λάδι που προέρχεται από ωμό κρέας καρύδας ή υγρή επεξεργασία ταξινομείται ως παρθένο λάδι καρύδας. Διατηρεί το φυσικό άρωμα της καρύδας και θεωρείται ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την τοπική εφαρμογή.

Image by jcomp on Freepik

Διαβάστε
ακόμα