Τα ταρτάκια αυγού είναι το ιδανικό σνακ, καθώς είναι πεντανόστιμα, φτιάχνονται με λίγα υλικά και δεν έχουν πολλές θερμίδες.
Και επειδή τα λόγια είναι φτώχεια πάμε να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα αυτά τα μαγικά ταρτάκια!
Υλικά
- 3 ολόκληρα αυγά
- 2 ασπράδια αυγών χωρίς τον κρόκο
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- Λίγο ρίγανη
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- Ένα μεγάλο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο ή 2 μικρά
- Μία κουταλιά της σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο light
- Λίγο ελαιόλαδο για να το αλείψουμε στα φορμάκια
Εκτέλεση
Σπάμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ρίγανη και λίγο σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το μείγμα για τα ταρτάκια μας είναι έτοιμο. Στη συνέχεια παίρνουμε τα φορμάκια σιλικόνης και αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο ελαιόλαδο. Χωρίζουμε το μείγμα μέσα στα φορμάκια και είναι έτοιμα να τα ψήσουμε. Ψήνουμε τα ταρτάκια μας στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και απολαμβάνουμε!