Τάρτα σοκολάτας γάλακτος με αλατισμένη καραμέλα

Forever Woman

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο που πρέπει να δοκιμάσεις!

Σε ένα ολοκληρωμένο menu – πόσο μάλλον χριστουγεννιάτικο – δεν πρέπει να λείπει το επιδόρπιο. Μια τάρτα σοκολάτας με λεπτή τριφτή ζύμη, σπιτική καραμέλα και ανθό αλατιού θα απογειώσει το γεύμα σου.

Υλικά (για την αλατισμένη καραμέλα)

-180 ml κρέμα γάλακτος

-80 γρ. βούτυρο

-300 γρ. ζάχαρη

-120 ml νερό

-½ κ.γ. ανθό αλατιού

Υλικά (για την επικάλυψη σοκολάτας)

-170 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος

-110 ml κρέμα γάλακτος

-½ κ.γ. ανθό αλατιού

Άλλα υλικά

-1 έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτες, πολύ κρύο

Εκτέλεση

Εφαρμόζουμε το φύλλο ζύμης σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, κόβοντας τις άκρες που περισσεύουν. Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι και την ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς. Την αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανεβάζουμε τη φωτιά  και αφήνουμε να βράσει, χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα της. Αποσύρουμε και ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και ρίχνουμε την καραμέλα στην ψημένη ζύμη.Βάζουμε την κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα και αφήνουμε 30” να σταθεί. Ανακατεύουμε απαλά. Καλύπτουμε με το σοκολατένιο μείγμα την καραμέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η επικάλυψη. Σερβίρουμε την τάρτα, αφού την πασπαλίσουμε με ανθό αλατιού.

Διαβάστε
ακόμα