Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τάρτα Μήλου

Iδανική με ένα παγωτό βανίλιας ή σαντιγί

Απολαύστε μια ζεστή ή κρύα τάρτα μήλου, ιδανική με ένα παγωτό βανίλιας ή σαντιγί!

Συστατικά:

  • 2 μεγάλα μήλα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βανίλια σε εκχύλισμα ή ζάχαρη βανίλιας
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού
  • Ένα πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για το τελείωμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  3. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  4. Διατάξτε τις φέτες μήλου πάνω στην τάρτα, προσπαθώντας να δημιουργήσετε ένα ωραίο σχέδιο.
  5. Ρίξτε λίγο ξίδι ή χυμό λεμονιού πάνω από τα μήλα, για να προσθέσετε μια δόση οξύτητας.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να είναι χρυσαφένια και τα μήλα να είναι μαλακά.
  7. Αφήστε να κρυώνει για λίγο πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε, ρίξτε λίγη ζάχαρη άχνη πάνω πριν το προσφέρετε.

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Διαβάστε επίσης