Iδανική με ένα παγωτό βανίλιας ή σαντιγί
Απολαύστε μια ζεστή ή κρύα τάρτα μήλου, ιδανική με ένα παγωτό βανίλιας ή σαντιγί!
Συστατικά:
- 2 μεγάλα μήλα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. βανίλια σε εκχύλισμα ή ζάχαρη βανίλιας
- 2 κ.σ. λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού
- Ένα πρέζα αλάτι
- Ζάχαρη άχνη για το τελείωμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Διατάξτε τις φέτες μήλου πάνω στην τάρτα, προσπαθώντας να δημιουργήσετε ένα ωραίο σχέδιο.
- Ρίξτε λίγο ξίδι ή χυμό λεμονιού πάνω από τα μήλα, για να προσθέσετε μια δόση οξύτητας.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να είναι χρυσαφένια και τα μήλα να είναι μαλακά.
- Αφήστε να κρυώνει για λίγο πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε, ρίξτε λίγη ζάχαρη άχνη πάνω πριν το προσφέρετε.
Image by azerbaijan_stockers on Freepik