Σαλάτα ταμπουλέ η αγαπημένη! Ταιριάζει με όλα και κλέβει πάντα την παράσταση.
Αγαπημένη δροσερή σαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά που ταιριάζει τέλεια με κρέας και συνοδεύει υπέροχα κάθε σας γεύμα!
Υλικά
- 2 ματσ. μαϊντανό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
- 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο
- 4 μέτριες ντομάτες
- 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ φλ. πλιγούρι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει.
- Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
- Όταν στεγνώσουν τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
- Αφού φουσκώσει το πλιγούρι και πιει τα υγρά του το αφρατεύουμε μ’ ένα πιρούνι.
- Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.
- Έπειτα, κάνουμε το ίδιο και με το αγγούρι.
- Βάζουμε τα καρέ λαχανικών σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το λεμόνι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.
- Το ταμπουλέ γίνεται καλύτερο αν μείνει μερικές ώρες και μαριναριστεί στα υγρά του.
- Σερβίρεται σκέτο σε βαθιά μπολ σαν vegan γεύμα ή σαν συνοδευτικό σε ψάρι κρέας και κοτόπουλο.
Πηγή: argiro.gr