Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποιες τροφές αυξάνουν το άγχος

Δυστυχώς το άγχος έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο φόρτος εργασίας και οι υποχρεώσεις που τρέχουν μας στρεσάρουν απίστευτα. Πέρα όμως από όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση τους άγχους. Παρακάτω θα βρεις ποιες τροφές επιβαρύνουν το σώμα αλλά και το πνεύμα μας. Μήπως την επόμενη φορά που θα πας να τις καταναλώσεις πρέπει να το ξανασκεφτείς;

Ζάχαρη

Η ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου και θέτει τον οργανισμό μας σε κίνδυνο. Φρόντισε λοιπόν να αποφεύγεις τις τροφές και τα αναψυκτικά που περιέχουν πολλή ζάχαρη και πρόσθετα σάκχαρα.

Τεχνητά γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να προκαλέσουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως πονοκέφαλους, μεταβολικό σύνδρομο και καρδιαγγειακές παθήσεις. Επίσης είναι γεμάτα παρενέργειες που οδηγούν στην αύξηση του στρες.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες περιέχουν υψηλά επίπεδα νατρίου, με αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών στο σώμα μας. Λόγο αυτού, η καρδιά μας αναγκάζεται να λειτουργεί σκληρότερα, με αποτέλεσμα οι στρεσογόνες ουσίες να απελευθερώνονται.

Τηγανητά φαγητά και junk food

Τα τηγανιτά τρόφιμα είναι γεμάτα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία είναι δύσκολο να αφομοιωθούν από τον οργανισμό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα να δουλεύει με πιο εντατικούς ρυθμούς, αυξάνοντας το στρες.

Διαβάστε επίσης