Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ταχινόπιτες

Αυθεντικές Ταχινόπιτες της Κύπρου

Όλη η νοστιμάδα και η θρεπτικότητα του ταχινιού μέσα σε πιτούλες! Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής για να δημιουργήσετε τις πιο παραδοσιακές και αυθεντικές Ταχινόπιτες της Κύπρου!

Υλικά

  1. 35 γρ. φρέσκια μαγιά 
  2. 250 γρ. χλιαρό νερό 
  3. 80 γρ. ζάχαρη 
  4. 1 κιλό αλεύρι 
  5. 10 γρ. αλάτι 
  6. ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  7. 100 γρ. ηλιέλαιο 
  8. 250 γρ. πορτοκαλάδα 
  9. 350 γρ. ταχίνι 
  10. 250 γρ. καστανή ζάχαρη 
  11. 2 κ.γ. κανέλα 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκάλι, το αλάτι, την πορτοκαλάδα, το ηλιέλαιο, το μείγμα μαγιάς και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 5′ λεπτά.
  3. Πατάμε τη ζύμη μας με το χέρι (πάντα με γάντι) να απλώσει μέσα στον κάδο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστώ μέρος να διπλασιαστεί.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύουμε το ζυμάρι μας, ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο περίπου 2 εκ., γεμίζουμε με ταχίνη ολικής άλεσης, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, κανέλα και τυλίγουμε το φύλλο μας προς μια κατεύθυνση κάνοντας ένα μπαστούνι.
  5. Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια, τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα γεμίζουμε από πάνω με ταχίνι και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, για 20′ λεπτά, γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης