Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε με τα αυγά

Forever Woman

Λάθη που δεν ήξερες καν ότι έκανες

Μπορούν να μαγειρευτούν με ένα εκατομμύριο διαφορετικούς τρόπους και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να γίνουν. Όμως, παρόλο που τα αυγά μπορεί να είναι απλά στην παρασκευή τους, υπάρχουν πιθανώς πολλά λάθη που κάνετε όταν τα φτιάχνετε.

Αν και δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας γνώστες της παρασκευής αυγών, γνωρίζουμε αρκετά για αυτό το λατρεμένο πρωινό. Έχοντας αυτό κατά νου, συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τα μεγαλύτερα λάθη κάνετε κατά το μαγείρεμα των αυγών.

Μην χρησιμοποιείτε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου όταν τα τηγανίζετε

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Γιατί έχει σημασία η θερμοκρασία των αυγών πριν τα μαγειρέψετε; Τελικά, θα ψηθούν σε τηγάνι, σωστά; Ενώ τα φρέσκα αυγά εκτός ψυγείου θα μπορούσαν ακόμα να οδηγήσουν σε επαρκή μαγείρεμα, καλό θα ήταν να αφήσετε τα αυγά να καθίσουν έξω και να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου για να διασφαλιστεί ότι δεν θα αχνιστούν κατά το τηγάνισμα.

ένα κρύο αυγό μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ψηθεί καλά. Αυτό συμβαίνει επειδή το ασπράδι του αυγού θα δυσκολευτεί να αφήσει τον κρόκο του ρευστό, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερβολικό ψήσιμο του κρόκου. Μπορείτε λοιπόν να ρίξετε λίγο νερό στο τηγάνι ενώ φτιάχνετε αυγά και στη συνέχεια να βάλετε ένα καπάκι στο τηγάνι. Έτσι θα αφήσει τις κορυφές να ψηθούν, αλλά θα αφήσει ακόμα τον κρόκο να ρευστό.

Σπάσιμο αυγών στον κάδο του μίξερ

Όλοι έχουμε σπάσει αυγά στο χείλος ενός μπολ ανάμειξης. Και πολλές φορές, τα αυγά βγήκαν μια χαρά. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι ένα λάθος που πιθανώς δεν ήξερες. Αν δεν πρόκειται να σπάσετε αυγά στον κάδο του μίξερ, τότε πού πρέπει να τα σπάσετε; Στον πάγκο. Σύμφωνα με τους New York Times, αυτό εξαλείφει κάθε πιθανότητα βακτηρίων να φτάσουν στο μπολ. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν ανακατεύετε άλλα συστατικά στο μπολ με τα αυγά σας.

Ψήνετε πολύ την ομελέτα σας

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά. Αν και είναι σημαντικό να μαγειρεύετε καλά την ομελέτα σας, το άναμμα της εστίας πολύ ψηλά μπορεί να οδηγήσει στο να γίνουν τα αυγά είτε πολύ στεγνά είτε να μαγειρευτούν πολύ γρήγορα. Για να μην αναφέρουμε ότι εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, είναι πιο δύσκολο να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύονται.

Image by jcomp on Freepik