Απολαύστε τα σπιτικά πατατάκια σας ως λαχταριστό σνακ ή ως συνοδευτικό πιάτο!
Υλικά:
- 4-5 μεγάλες πατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε αγαπημένα μπαχαρικά για περισσότερη γεύση.
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Καθαρίστε και ξεπλύνετε καλά τις πατάτες. Αφήστε τη φλούδα ή, αν προτιμάτε, καθαρίστε τις πατάτες.
- Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή σε σχήμα πατατάκια, ανάλογα με την προτίμησή σας.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλετε, προσθέστε και άλλα μπαχαρικά.
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί που έχετε επενδύσει με λαδόκολλα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσόκοκκες και τραγανές, ανακατεύοντας τις πατάτες στα 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα πατατάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.