Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνταγή για Σπιτικά Πατατάκια

Η παρακάτω συνταγή θα σε ανταμείψει μιας και πέρα από πολύ εύκολη, περιέχει και ελάχιστα υλικά.

Απολαύστε τα σπιτικά πατατάκια σας ως λαχταριστό σνακ ή ως συνοδευτικό πιάτο!

Υλικά:

  • 4-5 μεγάλες πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε αγαπημένα μπαχαρικά για περισσότερη γεύση.

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Καθαρίστε και ξεπλύνετε καλά τις πατάτες. Αφήστε τη φλούδα ή, αν προτιμάτε, καθαρίστε τις πατάτες.
  3. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή σε σχήμα πατατάκια, ανάλογα με την προτίμησή σας.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλετε, προσθέστε και άλλα μπαχαρικά.
  5. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί που έχετε επενδύσει με λαδόκολλα.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσόκοκκες και τραγανές, ανακατεύοντας τις πατάτες στα 15 λεπτά.
  7. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα πατατάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης