Κοτόσουπα με Λεμόνι και Ρύζι

Σούπα Τραχανά

Αυτή η κοτόσουπα με λεμόνι και ρύζι θα σας ζεστάνει και θα σας προσφέρει γευστική ευχαρίστηση κατά τις κρύες χειμερινές ημέρες. Καλή όρεξη!

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο, χωρισμένο σε κομμάτια
  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
  • 1 αυγό (προαιρετικά, για να προσθέσετε σερβίροντας)
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • Φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (για σερβίρισμα)

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, βράζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε αρκετό νερό με αλάτι, μέχρι να είναι πλήρως μαγειρεμένα.
  2. Αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου και προσθέτουμε το ρύζι στο υπόλειμμα του κρατιού νερού. Βράζουμε το ρύζι μέχρι να είναι έτοιμο.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τα κοτόπουλα, το ρύζι, και τον χυμό από το λεμόνι.
  5. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ένα αυγό στον χυμό του λεμονιού για να δημιουργήσουμε μια κρεμώδη σούπα.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, διακοσμημένη με φρέσκα φύλλα μαϊντανού.