Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνταγή για Σοκολατένια Τρουφάκια

Αυτή η συνταγή προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσετε γλυκό με έντονη σοκολατένια γεύση, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε τα οφέλη των θρεπτικών συστατικών των ξηρών καρπών.

Υλικά:

  • 200 γρ. σοκολάτα (σκούρα ή γάλακτος), ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο κακάο ή κακάο σε σκόνη για το πάσπαλο

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμότητα, μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται.
  2. Ρίχνετε την κομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Κατόπιν, ρίχνετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η μάζα.
  3. Προσθέτετε τα κομματάκια βούτυρου και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρετε μια λαδερή και λεία σύσταση.
  4. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το μείγμα σε δωμάτιο θερμοκρασία για περίπου 2 ώρες για να κρυώσει.
  5. Αφού ολοκληρωθεί η ψύξη, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι για να πάρετε μικρά κομμάτια από το μείγμα και να τα σχηματίσετε σε μπαλάκια.
  6. Πασπαλίστε τα τρουφάκια με κακάο ή κακάο σε σκόνη για να δώσεις μια ελαφριά επικάλυψη.
  7. Τοποθέτησέ τα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σταθεροποιηθούν.
  8. Απολαύστε τα σοκολατένια τρουφάκια σας!

Διαβάστε επίσης