Αυτή η συνταγή προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσετε γλυκό με έντονη σοκολατένια γεύση, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε τα οφέλη των θρεπτικών συστατικών των ξηρών καρπών.
Υλικά:
- 200 γρ. σοκολάτα (σκούρα ή γάλακτος), ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Λίγο κακάο ή κακάο σε σκόνη για το πάσπαλο
Οδηγίες:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμότητα, μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται.
- Ρίχνετε την κομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Κατόπιν, ρίχνετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η μάζα.
- Προσθέτετε τα κομματάκια βούτυρου και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρετε μια λαδερή και λεία σύσταση.
- Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το μείγμα σε δωμάτιο θερμοκρασία για περίπου 2 ώρες για να κρυώσει.
- Αφού ολοκληρωθεί η ψύξη, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι για να πάρετε μικρά κομμάτια από το μείγμα και να τα σχηματίσετε σε μπαλάκια.
- Πασπαλίστε τα τρουφάκια με κακάο ή κακάο σε σκόνη για να δώσεις μια ελαφριά επικάλυψη.
- Τοποθέτησέ τα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σταθεροποιηθούν.
- Απολαύστε τα σοκολατένια τρουφάκια σας!