Ένα Πρωτοχρονιάτικο διαφορετικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Αν αυτή τη χρονιά, στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θέλεις να κάνεις τη διαφορά και να μη σερβίρεις τα ίδια κρέατα που μαγειρεύεις κάθε χρόνο, τότε ο σολομός είναι η τέλεια επιλογή για εσένα. Στη συγκεκριμένη συνταγή, “ντύνεται” με αρώματα και χρώματα.
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
1 πλάκα βούτυρο
ξύσμα από δύο λεμόνια
1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι λεμονοθίμαρο
1 σκελίδα σκόρδο
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το ξύσμα, το βούτυρο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτεις μπόλικο αλατοπίπερο. Μαρινάρεις τα φιλέτα σολομού με το παραπάνω μείγμα και τα μεταφέρεις σε μία πήλινη γάστρα.
Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C. Τοποθετείς τα φιλέτα στη γάστρα, αφού τα αλείψεις με ελαιόλαδο και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, φροντίζοντας στο μισό χρόνο να φέρεις τον σολομό από την άλλη πλευρά. Μόλις ψηθεί ο σολομός, τον αφαιρείς από τον φούρνο, τον τοποθετείς σε μια πιατέλα και ρίχνεις πάνω στα φιλέτα το μείγμα βουτύρου που έχεις διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρεις με λαχανικά ή φρούτα κομμένα σε ροδέλες.