Το δαμάσκηνο είναι super food και αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να το βάλεις στη διατροφή σου!
Το δαμάσκηνο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα και θεωρείται και εκπληκτικό super food. Σε αυτή τη συνταγή θα μάθεις πως να φτιάχνεις μαρμελάδα δαμάσκηνο!
Διάβασε ακόμα: Χαλβάς Σιμιγδαλένιος σε 15’
Υλικά
1 κιλό δαμάσκηνα
8-10 κουκούτσια από δαμάσκηνα
1/2 φλ. νερό
600 γρ. καστανή ζάχαρη
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένεις καλά τα δαμάσκηνα τα ανοίγεις στη μέση και βγάζεις τα κουκούτσια. Κρατάς 8-10 κουκούτσια στην άκρη. Βάζεις νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τα κουκούτσια και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
Τα βγάζεις από την κατσαρόλα και τα αφήνεις στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το νερό που έβρασες τα κουκούτσια και προσθέτεις το μείγμα με τα δαμάσκηνα. Τα βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση και στη συνέχεια τη χαμηλώνεις, σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις για μισή περίπου ώρα ακόμη. Ανακατεύεις κατά διαστήματα με την ξύλινη κουτάλα και ελέγχεις αν έχουν μαλακώσει τα δαμάσκηνα.
Αφού μαλακώσουν αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις την μαρμελάδα να κρυώσει πριν την πολτοποιήσεις στο multi. Την αποθηκεύεις σε δύο βάζα και την βάζεις στο ψυγείο.