Συμβουλές για λαμπερά μαλλιά!


Συμβουλές για λαμπερά μαλλιά!

Και ποια δεν θέλει λαμπερά και υγιή μαλλιά;

Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο εύκολο ούτε να τα αποκτήσεις αλλά ούτε να τα διατηρήσεις. Δες λοιπόν μερικά tips ώστε να αποκτήσεις εύκολα και σύντομα τα μαλλιά που ονειρεύεσαι!

Μην τα βουρτσίζεις περισσότερο από όσο χρειάζεται

Αν θέλεις λαμπερά και υγιή μαλλιά απέφυγε να τα βουρτσίζεις περισσότερο από όσο χρειάζεται γιατί αλλιώς μπορεί να τα καταστρέψεις. Αν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα προτίμησε να τα χτενίσεις με μια χτένα με μεγάλο διάστημα ανάμεσα στα δόντια καθώς θα αποτρέψει την εμφάνιση ψαλίδας.

Να χρησιμοποιείς conditioner

Η μαλακτική δεν βοηθάει μόνο στη μείωση το φριζαρίσματος αλλά σου χαρίζει απαλότητα και επιπλέον λάμψη! Φρόντισε όμως να διαλέξεις τη σωστή μαλακτική για το τύπο μαλλιών σου γιατί μπορεί να καταλήξεις με λαδωμένα μαλλιά.

Να προσέχεις την ζέστη

Το πιστολάκι, η πρέσα και το ψαλίδι καταστρέφουν και αποδυναμώνουν την τρίχα κάνοντας το να φαίνεται άτονο. Καλό θα ήταν λοιπόν να περιορίσεις τη χρήση τους και να τα χρησιμοποιείς μόνο όταν χρειάζεται.

Να τα κουρεύεις

Το κούρεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία την μαλλιών σου. Eιδικά για εσένα που προσπαθείς να τα μακρύνεις. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά όσο αποφεύγεις το κούρεμα το μόνο που καταφέρνεις είναι να ενισχύεις το σπάσιμο της τρίχας και να αποκτάς περισσότερη ψαλίδα. Δυο πράγματα που σηματοδοτούν το τέλος των λαμπερών μαλλιών σου.

Μην χρησιμοποιείς προϊόντα περισσότερο από όσο χρειάζεται

Μπορεί τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να έχουν σχεδιαστεί για λαμπερά μαλλιά, αλλά αν το παρακάνεις με την ποσότητα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τα μαλλιά σου να δείχνουν θαμπά και άτονα. Παν μέτρον άριστον λοιπόν!

Δοκίμασε λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας θα κάνει τα μαλλιά σου λαμπερά και απαλά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις λίγο στις άκρες των μαλλιών και είσαι έτοιμη!

Να διαλέγεις το κατάλληλο σαμπουάν

Αν θέλεις να έχεις λαμπερά μαλλιά πρέπει να είσαι προσεκτική με την επιλογή σαμπουάν που θα κάνεις. Επέλεξε λοιπόν ένα σαμπουάν που η φόρμουλα του αποτελείται κυρίως από θρεπτικά συστατικά. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σου θα είναι ενυδατωμένα πριν καν χρησιμοποιήσεις conditioner.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα