Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο αχνιστούς κεφτέδες;
Με αυτά τα μπιφτέκια λαχανικών με βρώμη μπορείτε να πείσετε τα παιδιά να φάνε λαχανικά και να τα λατρέψουν στην πιο νόστιμη εκδοχή τους.
Υλικά
- 600 γρ. σπανάκι
- 1 τεμάχιο/ια κολοκυθάκι
- 1 τεμάχιο/ια κρότο
- 100 γρ. κινόα
- 2 τεμάχιο/ια κρεμμύδια
- 4 τεμάχιο/ια κρεμμύδια
- 4 τεμάχιο/ια αυγά
- 150 γρ. κεφαλοτύρι
- 3 κ.σ. μπέικιν παουντερ
- 4 κ.σ. βρώμη
- δυόσμο
- 1 κ.γ. δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ηλιέλαιο
Eκτέλεση
- Πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίζει καλά σε ένα σουρωτήρι.
- Μουλιάζουμε την κινόα για 2-3 λεπτά.
Στο τηγάνι
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και την κινόα.
- Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια αλλά και τα φρέσκα.
- Τρίβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι στο χοντρό τρίφτη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, την κινόα, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν παουντερ και τα μυρωδικά.
- Ρίχνουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα.
- Προσθέτουμε ελάχιστο νερό εάν το μείγμα είναι πολύ σφικτό.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, τουλάχιστον.
- Βγάζουμε το μίγμα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια μας.
- Στο τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα συχνά.
- Τα βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
- Τρώγονται ζεστά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου!
Πηγή: argiro.gr